Oι φοιτητές του Τμήματος καλούντα:

  • Να υποβάλουν υποχρεωτικά ηλεκτρονικά, στη σελίδα sis.auth.gr, τη δήλωση μαθημάτων από 24/2/2021 – 19/3/2021 για το εαρινό εξάμηνο 2020-2021.
  • Να ακολουθούνε προσεχτικά όλα τα βήματα της δήλωσης, που περιγράφονται στο εγχειρίδιο του sis στο σύνδεσμο: https://it.auth.gr/el/sis-student.

ΠΡΟΣΟΧΗ:

Φροντίσετε  να ελέγξετε τη δήλωσή σας την επόμενη ημέρα μετά την υποβολή για τυχόν σφάλματα

Κάντε οπωσδήποτε ένα από τα παρά κάτω βήματα

  • Αποθήκευση δήλωσης ως pdf
  • Εκτύπωση δήλωσης
  • Print screen δήλωσης

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ  - Πόσα και ποια μαθήματα μπορώ να δηλώσω;

Δήλωση Μαθημάτων - Περιληπτικά

Μαθηματικά ο κανόνας για τις δηλώσεις από το 1ο έως και το 8 εξάμηνο είναι:

Στο έτος ν χειμ. εξ.+ ν εαρ.εξ. + 6

Στο χειμερινό εξάμηνο ν χειμ. εξαμ. + μ

Στο εαρινό εξάμηνο ν εαρ.εξαμ + 6 - μ.

όπου

ν = ο αριθμός των μαθημάτων που προβλέπεται να διδαχθούν στο εξάμηνο σύμφωνα με το ενδεικτικό πρόγραμμα σπουδών.

μ = αριθμός επιπλέον μαθημάτων μικρότερος ή ίσος του 6.

Οπότε μπορείτε να δηλώσετε μαθήματα ως εξής:

1ο έτος (1ο και 2ο εξάμηνο)

5 + 5 = 10 + 6 = 16

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 11 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 16 μαθήματα.  Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

2ο έτος (3ο και 4ο εξάμηνο)

6 + 5 = 11 + 6 = 17

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο χειμερινό εξάμηνο είναι 12 και στο εαρινό εξάμηνο 11 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 17 μαθήματα. Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

3ο έτος (5ο και 6ο εξάμηνο)

6 + 6 = 12 + 6 = 18

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 12 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 18 μαθήματα. Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

4ο έτος (7ο και 8ο εξάμηνο)

7 + 7 = 14 + 6 = 20

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 13 όμως ΠΡΟΣΟΧΗ - συνολικά στο έτος (χειμερινό και εαρινό εξάμηνα μαζί και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος) μπορείτε να δηλώσετε μέχρι και 20 μαθήματα (εξαίρεση: όσοι δηλώνουν Πρακτική Άσκηση στο εαρινό εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν μια επιπλέον ελεύθερη επιλογή στο εαρινό εξάμηνο, δηλαδή συνολικά 21 μαθήματα, ώστε να την παρακολουθήσουν σε περίπτωση που δεν θα επιλεγούν στο μάθημα της πρακτικής άσκησης). Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

5ο έτος (9ο και 10ο εξάμηνο)

Ο μέγιστος αριθμός μαθημάτων στο κάθε εξάμηνο είναι 15 και συμπεριλαμβάνονται τυχόν χρωστούμενα μαθήματα στα οποία θέλετε να εξεταστείτε αυτό το ακαδημαϊκό έτος.  Το χειμερινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο χειμερινά μαθήματα και το εαρινό εξάμηνο μπορείτε να δηλώσετε μόνο εαρινά μαθήματα.

6ο έτος και άνω (οι επί διπλώματι φοιτητές)

1.  Το χειμερινό εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν όσα μαθήματα επιθυμούν χειμερινού και εαρινού εξαμήνου, με την προϋπόθεση ότι τα μαθήματα του εαρινού εξαμήνου τα έχουν ξαναδηλώσει. Αντίστοιχα, το εαρινό εξάμηνο μπορούν να δηλώσουν όσα μαθήματα επιθυμούν εαρινού και χειμερινού εξαμήνου, με την προϋπόθεση ότι τα μαθήματα του χειμερινού εξαμήνου τα έχουν ξαναδηλώσει.  

2.  Οι επί διπλώματι φοιτητές που ακολουθούσαν το ετήσιο πρόγραμμα σπουδών είναι πλέον υποχρεωμένοι να ακολουθήσουν το εξαμηνιαίο πρόγραμμα σπουδών 2018-2019.

 

Από τη Γραμματεία του Τμήματος