Ο διαγωνισμός πράσινης καινοτομίας  GreenTech Challenge, έχει στόχο την ανάδειξη νέων καινοτόμων ιδεών από φοιτητές, ερευνητές και νέους επιχειρηματίες στον τομέα του Περιβάλλοντος και τη διασύνδεσή τους με επιτυχημένες καθιερωμένες εταιρίες καθώς και την προσπάθεια  επίλυσης των περιβαλλοντικών προκλήσεων του σήμερα για ένα πράσινο αύριο.

Φέτος θα διεξαχθεί στις 10 - 12 Δεκεμβρίου, με φυσική παρουσία αλλά και online.   

Έως τώρα έχουν συμμετάσχει πάνω από 300 πράσινες startups και καινοτόμες ομάδες δημιουργώντας ένα οικοσύστημα από επιστήμονες, μέντορες, επιχειρηματίες και διαγωνιζόμενους (πάνω από 1000 συμμετέχοντες) οι προσπαθούν να βρουν τεχνολογικές λύσεις στα έντονα προβλήματα που έχουν προκληθεί από την περιβαλλοντική ρύπανση και την κλιματική κρίση.

Τα προγράμματα πραγματοποιούνται υπό την επιστημονική ευθύνη της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης των Μηχανολόγων Μηχανικών ΕΜΠ και innovation enabler την Mantis Business Innovation.

To εθνικό πρόγραμμα πράσινης καινοτομίας GreenTech Challenge δραστηριοποιείται σε  8 θεματικές και χωρίζεται στην πρώτη φάση που αφορά στην ενημέρωση και εκπαίδευση για τον τρόπο ανάπτυξης μίας καινοτόμου ιδέας και στην δεύτερη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας μέσω live pitching.

Σημαντικές ημερομηνίες:

  • 05 Οκτωβρίου - Έναρξη
  • 03 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 10 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 24 Νοεμβρίου – Bootcamp Training
  • 4 Δεκεμβρίου – Λήξη Υποβολής Συμμετοχής
  • 10 Δεκεμβρίου – Προετοιμασία ομάδων Ημιτελικού
  • 11 Δεκεμβρίου – Ημιτελικός
  • 12 Δεκεμβρίου – Τελικός

Ο Διαγωνισμός αποτελεί το μεγαλύτερο Εθνικό Πρόγραμμα Πράσινης Καινοτομίας της Μονάδας Οικονομικής Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, startups και καινοτόμες ΜμΕ που θέλουν να αναπτύξουν καινοτόμες λύσεις στις θεματικές: Ενέργεια, Περιβάλλον, Διαχείριση Ελαστικών, Καινοτόμα Προϊόντα και Προηγμένα Υλικά, Εξυπνες και Βιώσιμες Πόλεις, Ορυκτές Πρώτες Ύλες, Βιώσιμος Τουρισμός και Γαλάζια Ανάπτυξη.

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Α. Ζαφειράκου, Αν. Καθ. Τομέα Υδραυλικής και Τεχνικής Περιβάλλοντος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., 2310994371)