Με την ανακοίνωση αυτή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαδικασία της ορκωμοσίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που θα διεξαχθεί  με φυσική παρουσία την Παρασκευή, 10/12/2021 και ώρα 08:00 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 4406/24-09-21) σχετικά με τη λειτουργία των ΑΕΙ και την αποφυγή διάδοσης της COVID-19 και τις σχετικές ΚΥΑ αναφορικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Κορωνοϊού – Covid 19» στο σύνολο της επικράτειας, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου του Α.Π.Θ.

Η είσοδος στο χώρο θα πραγματοποιείται κατόπιν επίδειξης πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης ή βεβαίωσης αρνητικού εργαστηριακού διαγνωστικού ελέγχου, που έχει διεξαχθεί έως σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν την προβλεπόμενη ώρα έναρξης της τελετής, και ταυτόχρονης διενέργειας ελέγχου ταυτοπροσωπίας (αστυνομική ταυτότητα, δίπλωμα οδήγησης, διαβατήριο.

Με σκοπό να αποφευχθεί ο συνωστισμός επιτρέπεται η είσοδος στην Αίθουσα Τελετών μόνο δυο (2) συνοδών ατόμων ανά φοιτητή εντός της αίθουσας.

Καλούνται οι απόφοιτοι να δηλώσουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση info@civil.auth.gr στη γραμματεία του Τμήματος έως την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 τα ονοματεπώνυμα των δύο (2) συνοδών τους.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη τελετή ορκωμοσίας θα πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται από το χώρο της Αίθουσας Τελετών από την κεντρική είσοδο της Εγνατίας Οδού. Θα πρέπει να τονιστεί ότι, η χρήση μάσκας από όλους τους παρευρισκόμενους είναι υποχρεωτική, καθ’ όλη τη διάρκεια διεξαγωγής της τελετής. Επίσης, η φωτογράφιση χωρίς μάσκα θα πρέπει να πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο.

Κατ’ εξαίρεση επιτρέπεται η συμμετοχή στην συγκεκριμένη  τελετή ορκωμοσίας, της 10ης /12/2021,  με μέθοδο εξ αποστάσεως μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας συνδεόμενων με τις έκτακτες συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία -   και σε  όσους φοιτητές  που  διαμένουν στο εξωτερικό, λόγω εργασίας ή  δια ζώσης παρακολούθησης μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών  και αδυνατούν αποδεδειγμένα να μετακινηθούν για λόγους ανωτέρας βίας στο πλαίσιο της πανδημίας .

Η αδυναμία συμμετοχής με φυσική παρουσία  πρέπει να τεκμηριώνεται   από όλα τα νόμιμα ιατρικά δικαιολογητικά. Στην περίπτωση διαμενόντων στο εξωτερικό η αδυναμία τους πρέπει να τεκμηριώνεται από νόμιμα έγγραφα: βεβαίωση εργασίας ή βεβαίωση  δια ζώσης παρακολούθησης μεταπτυχιακού προγράμματος και γνωστοποίηση των λόγων ανωτέρας βίας   που καθιστούν αδύνατη την μετακίνησή τους στο πλαίσιο της πανδημίας.

Οι ως άνω κατ’ εξαίρεση περιπτώσεις οφείλουν να γνωστοποιήσουν τους άνω λόγους μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος – αιτήματος στην Γραμματεία του Τμήματος (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) έως 28/11/2021.