Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το εθνικό πρόγραμμα υποτροφιών της Σλοβακίας, για την υποστήριξη της κινητικότητας φοιτητών/-τριών όλων των κύκλων σπουδών, πανεπιστημιακών διδασκόντων και διδασκουσών, ερευνητών και ερευνητριών, καλλιτεχνών και καλλιτέχνιδων, οι οποίοι/-ες έχουν προσκληθεί από δημόσιο, ιδιωτικό ή κρατικό ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ή ερευνητικό οργανισμό της Σλοβακίας για την πραγματοποίηση: μέρους των σπουδών τους (φοιτητές/-τριες), έρευνας, διδασκαλίας ή καλλιτεχνικής διαμονής, αντίστοιχα.

Το ύψος της υποτροφίας κυμαίνεται από 400 – 1050 € μηνιαίως ανάλογα με το επίπεδο σπουδών (φοιτητές/φοιτήτριες) και τα έτη εμπειρίας (πανεπιστημιακοί διδάσκοντες, ερευνητές, καλλιτέχνες). Προβλέπεται, επίσης, για τους φοιτητές και τις φοιτήτριες, εφάπαξ ποσό για κάλυψη δαπανών μετακίνησης, ανάλογα με τη χιλιομετρική απόσταση μεταξύ χώρας προέλευσης και χώρας υποδοχής (Σλοβακία).

Δεν επιτρέπεται η παράλληλη λήψη άλλης υποτροφίας, π.χ. του προγράμματος Erasmus+

Οι αιτήσεις, με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, για το ακαδημαϊκό έτος 2022-23, υποβάλλονται έως τις 30 Απριλίου 2022 (16.00 CET)

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον σύνδεσμο:  https://dps.auth.gr/2022/03/29/saia2022/