Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η 3η διμερής επιστημονική – εκπαιδευτική συνάντηση του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ με το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Κυρίλλου και Μεθόδιου των Σκοπίων, με θέμα τη Διαχείριση Λυμάτων και την διακρατική αντιμετώπιση των υδατικών πόρων που μοιράζονται οι δύο χώρες.

Στη συνάντηση οι φοιτητές και οι φοιτήτριες των δύο πανεπιστημίων είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε μια βιωματική εκπαιδευτική διαδικασία που περιελάμβανε ομαδική μελέτη, εκπόνηση εργασιών και παρουσίαση αποτελεσμάτων πάνω σε θέματα διακρατικής διαχείρισης υδατικών πόρων με έμφαση στη διαχείριση λυμάτων. Επιπλέον, η διαδικασία περιελάμβανε σχετικές εισηγήσεις των καθηγητών και εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων της Struga.
Οι συμμετέχοντες και από τις δύο χώρες είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις και προβληματισμούς και να επεξεργαστούν προτάσεις αντιμετώπισης κοινών ζητημάτων, ενώ, παράλληλα, δόθηκε η δυνατότητα για την εμβάθυνση των επιστημονικών και εκπαιδευτικών σχέσεων μεταξύ των δύο ιδρυμάτων, κυρίως δια της σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των φοιτητών και των φοιτητριών από τα δύο ιδρύματα.

Η συνάντηση διεξήχθη στην Οχριδα και σε αυτήν συμμετείχαν 16 φοιτητές και φοιτήτριες από το Πανεπιστήμιο Κυρίλλου και Μεθόδιου συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Zoran Markov, Atanasko Tuneski, και Darko Babunski, και τον Δρ. Iljco Jovanoski και 16 φοιτητές και φοιτήτριες από το ΑΠΘ, συνοδευόμενοι από τους καθηγητές Ι. Ξενίδη και Α. Ζαφειράκου και την Δ. Ιωαννίδου, μέλος ΕΔΙΠ του ΤΠΜ. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και ο Δρ. Χ. Σκουλικάρης εκπροσωπώντας την INWEB/UNESCO. Την οργανωτική επιτροπή της συνάντησης πλαισίωσαν τα ιδρύματα Konrad-Adenauer-Stiftung (Γραφείο Σκοπίων, κ.κ. Ivan Jovanov, Sandra Koljackova) και Wilfried Martens Centre for European Studies (κ. Παναγιώτης Τασιόπουλος).

01

02

03

04

05

06

07

08

09

10