Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα προς την ΚΥΑ 136877/Ζ1/26.10.21 (ΦΕΚ 5021Α/29.10.21), στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με α) ενίσχυση της συμμετοχής και β) επιβράβευση της επίδοσης φοιτητών και φοιτητριών των ελληνικών ΑΕΙ σε διεθνείς διαγωνισμούς του εξωτερικού, δια του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ), με κατ’ αποκοπή ποσό ύψους 500 € για κάθε φοιτητή/φοιτήτρια μέλος ομάδας που θα συμμετέχει/έχει διακριθεί σε προκριματικό/τελικό γύρο.

Οι αιτήσεις για την περίπτωση α υποβάλλονται από το Τμήμα, από 1 έως 15 Οκτωβρίου κάθε έτους, κατόπιν πρόσκλησης στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ.

Οι αιτήσεις για την περίπτωση β υποβάλλονται από τους/τις ενδιαφερόμενους/-ες, δια του Τμήματος, εντός μηνός από τη διάκριση.

Επισημαίνεται ότι

- για την περίπτωση α δεν έχει αναρτηθεί πρόσκληση στην ιστοσελίδα του ΙΚΥ για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος 2021-22, καθώς η ανωτέρω ΚΥΑ έχει υπογραφεί/δημοσιευτεί παρελθόντος του προβλεπόμενου σε αυτήν διαστήματος. Για τυχόν ο,τιδήποτε κατ' εξαίρεση προκύψει για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος

- για την περίπτωση β, σύμφωνα με το άρθρο 2, παρ. 7 της ανωτέρω, οι "λοιπές λεπτομέρειες που αφορούν στην εφαρμογή του παρόντος, ρυθμίζονται με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΚΥ". Για ο,τιδήποτε νεώτερο ως προς την εφαρμογή, παρακολουθείτε την ιστοσελίδα του Ιδρύματος και επικοινωνείτε με το Τμήμα Διαγωνισμών, τηλ. 210 3726- 327, 306, 346, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Για περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμό που ακολουθεί:

http://dps.auth.gr/el/node/3485