Το Πανεπιστήμιο Justus Liebig Giessen (JLU) της Γερμανίας, με το οποίο το ΑΠΘ διατηρεί Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας, ανακοινώνει πρόγραμμα υποτροφιών με τίτλο “Planetary Scholars & Artists in Residence Program”. Το τετραετές πρόγραμμα υποτροφιών προσκαλεί ερευνητές και καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση για τις υποτροφίες, ενώ στοχεύει να τονώσει τον διεπιστημονικό διάλογο μεταξύ των ανθρωπιστικών επιστημών, των κοινωνικών επιστημών, και των φυσικών επιστημών.  Απευθύνεται σε επιστήμονες και καλλιτέχνες που ερευνούν τις διαφορετικές σχέσεις μεταξύ κοινωνιών και πλανήτη στα ερευνητικά τους έργα, με έμφαση σε ζητήματα βιωσιμότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στη συνημμένη πρόσκληση υποβολής αιτήσεων ή/και στον ιστότοπο του Panel of Planetary Thinking:

https://www.uni-giessen.de/faculties/planetarythinking/fellowshipprogram/fellowship.  

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι η 5η Δεκεμβρίου 2021.

Οι αιτήσεις πρέπει να αποσταλούν μέσω email στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Οι υποψήφιοι που έχουν επιλεγεί μπορεί να προσκληθούν σε διαδικτυακή συνέντευξη τον Δεκέμβριο του 2021.