ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Η τελετή ορκωμοσίας θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 20 Μαΐου 2024 και ώρα έναρξης :10:30 π.μ.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

Α) Πρέπει όλοι οι προς ορκωμοσία φοιτητές/τρεις να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα students.auth.gr.

Προθεσμία: Από 15/04/2024 μέχρι και τις 9/05/2024. Μετά κλείνει η πλατφόρμα!

Η αίτηση υποβάλλεται και σε περιπτώσεις που αναμένονται βαθμοί από την εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου  2023-2024.

Ηλεκτρονική αίτηση πρέπει να υποβάλουν και οι φοιτητές που είχαν ξανακάνει αίτηση σε προηγούμενη ορκωμοσία.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνουν δεκτές άλλες αιτήσεις.

Προσοχή:

  • Στην αίτηση θα πρέπει να υποβάλετε συνημμένα ως pdf αρχείο τα παρακάτω:
  1. Βεβαίωση από την βιβλιοθήκη περί μη εκκρεμοτήτων. Η βεβαίωση αυτή εκδίδεται από την βιβλιοθήκη εφόσον έχετε καταθέσει τη διπλωματική σας εργασία στη βιβλιοθήκη του τμήματος και δεν υπάρχουν εκκρεμότητες οφειλής προς αυτήν (υπάρχουν σχετικές πληροφορίες παρακάτω).
  2. Φωτοαντίγραφο της αστυνομικής ή στρατιωτικής σας ταυτότητας.
  • Όταν κάνετε ηλεκτρονική αίτηση και εάν υπάρχουν εκκρεμότητες σχετικά με βαθμολογία ή τη βαθμολογία της διπλωματικής σας εργασίας, τότε η αίτηση θα εμφανίζεται ως «ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΜΕΝΗ». Όταν κατατεθούν όλες οι βαθμολογίες των μαθημάτων/διπλωματικής που εκκρεμούν και αφού υποβάλετε τη βεβαίωση περί μη εκκρεμοτήτων από τη βιβλιοθήκη του Τμήματος, και το φωτοαντίγραφο της ταυτότητάς σας, θα πρέπει να επισκεφθείτε την πλατφόρμα students.auth.gr.και να μετατρέψετε την αίτησή σας σε κατάσταση «ΣΕ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΑ».

 Σε περίπτωση ύπαρξης εκκρεμοτήτων (πρόστιμα ή επιστροφή συγγραμμάτων), παρακαλούμε επικοινωνήστε με τη Βιβλιοθήκη για την τακτοποίησή τους:

  • Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
  • 2310 995749

  Β) ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

  • Έως τις 10/05/2024 (και κατά προτίμηση όσο νωρίτερα γίνεται) θα πρέπει να έχει λάβει η Γραμματεία του Τμήματος την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα είτε με courier (προσοχή όχι ταχυδρομικά) είτε να την έχετε φέρει αυτοπροσώπως.

Η διεύθυνση για αποστολή με courier είναι :

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης,

Πολυτεχνική Σχολή ΑΠΘ,

Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ,

Κτίριο Επεκτάσεων 10, Πανεπιστημιούπολη,

54124 Θεσσαλονίκη,

Τηλ : 2310 99 56 12/13, Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 15:00

  • Εάν έχετε απωλέσει την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα, θα πρέπει να έχει λάβει η Γραμματεία του Τμήματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 10/05/2024 (και κατά προτίμηση όσο νωρίτερα γίνεται), μια υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr ή θεωρημένη με το γνήσιο της υπογραφής από ΚΕΠ σε έγχρωμη μορφή pdf που να δηλώνετε την απώλεια.
  • Εάν η Γραμματεία δεν έχει λάβει εμπρόθεσμα την ακαδημαϊκή ταυτότητα ή την Υπεύθυνη Δήλωση δεν θα συμπεριληφθείτε στην κατάσταση για λήψη διπλώματος

Γ) ΦΥΛΛΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ / ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Το φύλλο βαθμολογίας θα σταλεί από τη Γραμματεία μετά από την 8η  Μαΐου 2024   και θα πρέπει εντός 2 εργασίμων ημερών από τη στιγμή που θα το λάβετε  να έχετε στείλει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μια υπεύθυνη δήλωση προς τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, με έκδοση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (http://www.gov.gr), στην οποία θα δηλώνετε ότι:

  • Αποδέχομαι το περιεχόμενο του φύλλου βαθμολογίας με αρ. πιστ (το συμπληρώνετε εσείς) και γνωρίζω ότι έχει εκδοθεί σύμφωνα με τον οδηγό λήψης διπλώματος, ο οποίος έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Τμήματος.
  • Δεν έμεινα σε φοιτητικές εστίες του ΑΠΘ το 2023-24.*

Δεν χρειάζεται να υπογράψετε το φύλλο βαθμολογίας εφόσον συνοδεύεται από την υπεύθυνη δήλωση.

*σε περίπτωση που μείνατε στις Φοιτητικές Εστίες θα επισυνάψετε τη διαγραφή σας από τις Εστίες και δεν θα συμπεριλάβετε τη φράση αυτή στην υπεύθυνή σας δήλωση.

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΛΟΙΠΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

41 Υποχρεωτικά μαθήματα (Υ), 220 ECTS

6 Υποχρεωτικές επιλογές κατεύθυνσης (ΥΚ), 24 ECTS

7 ελεύθερες επιλογές (Ε) με τουλάχιστον 26 ECTS.

Οι ελεύθερες επιλογές πρέπει να είναι: Τέσσερα (4) μαθήματα από την κατεύθυνση  (Τομέας) που έχετε επιλέξει και τρία (3) μαθήματα από οποιαδήποτε άλλη κατεύθυνση ή και από τη κατεύθυνσή σας.

Κάθε φοιτητής/τρια δικαιούται να επιλέξει και να επιτύχει σε 9 ελεύθερες επιλογές, (7 ελεύθερες επιλογές και 2 ελεύθερες επιλογές για βελτίωση βαθμού).

Διπλωματική Εργασία: 30 ECTS

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ & ΤΗ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ

 Το πρακτικό της διπλωματικής εργασίας πρέπει να έχει σταλεί ηλεκτρονικά από τον επιβλέποντα στη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι τις 01/05/2024.

Σε περίπτωση που δεν έχει κατατεθεί το πρακτικό της Διπλωματικής σας Εργασίας στη Γραμματεία του Τμήματος εμπρόθεσμα, δεν θα συμπεριληφθείτε στην κατάσταση για λήψη διπλώματος.

Οι φοιτητές, μετά από την εξέταση και βαθμολόγηση της διπλωματικής τους εργασίας και εφόσον έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές και πρόκειται να ορκιστούν, στέλνουν ηλεκτρονικά στο email της Βιβλιοθήκης του Τμήματος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. γράφοντας στο θέμα Παράδοση διπλωματικής και αρχείων για την ορκωμοσία:

  1. Το αρχείο της διπλωματικής εργασίας σε μορφή pdf
  2. Ένα αρχείο μορφής doc που περιλαμβάνει τα παρακάτω με πεζούς χαρακτήρες (εκτός από τις περιπτώσεις που απαιτείται η χρήση κεφαλαίων όπως π.χ. σε κύριες ονομασίες ή ακρωνύμια):

          α. Ονοματεπώνυμο και όνομα πατέρα στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

          β. Τίτλος εργασίας στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

          γ. Λέξεις-κλειδιά (μέχρι τρεις) στην ελληνική και αγγλική γλώσσα

          δ. Περίληψη στην ελληνική και αγγλική γλώσσα (μία παράγραφος 200 λέξεων   στην κάθε γλώσσα)

         ε. Επιβλέπων /οντες καθηγητής /τές

        στ. Τομέας και Εργαστήριο

     3. το Έγγραφο Παράδοσης διπλωματικής εργασίας συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο

Εφόσον σταλούν στη Βιβλιοθήκη του Τμήματος τα παραπάνω αρχεία, οι φοιτητές μπορούν να συμπληρώσουν την «Αίτηση για Βεβαίωση μη εκκρεμοτήτων στη Βιβλιοθήκη»  https://www.lib.auth.gr/el/no_obligations. Μετά από έλεγχο και εφόσον διαπιστωθεί επάρκεια, η Βιβλιοθήκη του Τμήματος εκδίδει τη Βεβαίωση για τον φοιτητή προκειμένου εκείνος να την καταθέσει στη Γραμματεία για την ορκωμοσία του. 

ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Μετά την αποφοίτησή σας θα λάβετε μέσω του Ιδρυματικού σας λογαριασμού τα εξής Πιστοποιητικά:

  • Αντίγραφο Διπλώματος Ενιαίου Κύκλου Σπουδών Integrated Master-Δίγλωσσο.
  • Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας ανά τύπο μαθήματος – Δίγλωσσο.
  • Παράρτημα διπλώματος στα ελληνικά και στα αγγλικά (εκδίδεται μόνο μία φορά, μετά μόνο επικυρώνεται. (Προσοχή: Δεν πρέπει να καταθέσετε το πρωτότυπο σε καμία υπηρεσία).
  • Πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Η/Υ.

Σε περίπτωση που θέλετε επιπλέον πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, άλλα αντίτυπα των πιστοποιητικών ή μεμβράνη, μπορείτε να κάνετε όποτε θέλετε σχετική αίτηση, πλέον ως διπλωματούχος, σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα.

 

Ορκωμοσία-της-20ης-Μαϊου-2024-του-Τμήματος-Πολιτικών-Μηχανικών-Ο-131a03009ff13db50e18b8a3793583f1.pdf