Το Εργαστήριο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece διοργανώνει Datathon με τίτλο «Οι προκλήσεις και προοπτικές των μεταφορών στην μετά-COVID εποχή: Αναζητώντας λύσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα» την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, 9:00-19:00, και προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν προκειμένου να σχεδιάσουν, σε ομάδες, λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην κινητικότητα και τις μεταφορές όπως αυτές προκύπτουν από την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανακοινώνεται ότι οι δηλώσεις μαθημάτων θα ανοίξουν για δεύτερη και τελευταία φορά από τις 27-11-2021 έως 7-12-2021 ώστε να είναι δυνατή η δήλωση συγγραμμάτων στην πλατφόρμα του ΕΥΔΟΞΟΥ. Υπενθυμίζεται ότι η 7η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συγγραμμάτων στην πλατφόρμα του ΕΥΔΟΞΟΥ.

Tο Δίκτυο Πανεπιστημίων Black Sea Universities Network, στο οποίο το ΑΠΘ είναι μέλος, ανακοινώνει προκήρυξη για πρακτική άσκηση στο European Institute of Cultural Routes <https://www.coe.int/en/web/cultural-routes/european-institute-of-cultural-routes>  (EICR).

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα προς την ΚΥΑ 136877/Ζ1/26.10.21 (ΦΕΚ 5021 Α/29.10.21), στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), IKYDA, που αφορά σε χρηματοδότηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων των δύο χωρών (Ελλάδας-Γερμανίας), με μέγιστο διάστημα χρηματοδότησης τα 2 έτη (1.7.2022 έως 30.6.2024) και μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τα 10.000 ευρώ/έτος.

Το Πανεπιστήμιο Justus Liebig Giessen (JLU) της Γερμανίας, με το οποίο το ΑΠΘ διατηρεί Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας, ανακοινώνει πρόγραμμα υποτροφιών με τίτλο “Planetary Scholars & Artists in Residence Program”. Το τετραετές πρόγραμμα υποτροφιών προσκαλεί ερευνητές και καλλιτέχνες να υποβάλουν αίτηση για τις υποτροφίες, ενώ στοχεύει να τονώσει τον διεπιστημονικό διάλογο μεταξύ των ανθρωπιστικών επιστημών, των κοινωνικών επιστημών, και των φυσικών επιστημών.  Απευθύνεται σε επιστήμονες και καλλιτέχνες που ερευνούν τις διαφορετικές σχέσεις μεταξύ κοινωνιών και πλανήτη στα ερευνητικά τους έργα, με έμφαση σε ζητήματα βιωσιμότητας.

Προκήρυξη μίς θέσης καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο "Ενίσχυση δομικών στοιχείων κτιριακών κατασκευών οπλισμένου σκυροδέματος - πειραματικές μέθοδοι".

Προκήρυξη μίας θέσης καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο "Σχεδιασμός, χωματουργικά και μικρά τεχνικά έργα οδών".

Προκήρυξη μίας θέσης καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο "Εδαφομηχανική με έμφαση στην ανάλυση γεωτεχνικών έργων".

Προκήρυξη μίας θέσης καθηγητή στη βαθμίδα του επίκουρου καθηγητή με γνωστικό αντικείμενο "Χαλύβδινες Κατασκευές - Πειραματικές μέθοδοι, Ευστάθεια".

Καλούνται όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης, να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση της Γραμματείας του Τμήματος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 έως  την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.