Το Εργαστήριο Εργαστήριο Συγκοινωνιακής Τεχνικής του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του EIT Urban Mobility RIS Hub Greece διοργανώνει Datathon με τίτλο «Οι προκλήσεις και προοπτικές των μεταφορών στην μετά-COVID εποχή: Αναζητώντας λύσεις για την επιστροφή στην κανονικότητα» την Τρίτη 30 Νοεμβρίου, 9:00-19:00, και προσκαλεί φοιτητές και νέους επαγγελματίες να συμμετέχουν προκειμένου να σχεδιάσουν, σε ομάδες, λύσεις για την αντιμετώπιση προκλήσεων στην κινητικότητα και τις μεταφορές όπως αυτές προκύπτουν από την άρση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Ανακοινώνεται ότι οι δηλώσεις μαθημάτων θα ανοίξουν για δεύτερη και τελευταία φορά από τις 27-11-2021 έως 7-12-2021 ώστε να είναι δυνατή η δήλωση συγγραμμάτων στην πλατφόρμα του ΕΥΔΟΞΟΥ. Υπενθυμίζεται ότι η 7η Δεκεμβρίου είναι η καταληκτική ημερομηνία για τη δήλωση συγγραμμάτων στην πλατφόρμα του ΕΥΔΟΞΟΥ.

Tο Δίκτυο Πανεπιστημίων Black Sea Universities Network, στο οποίο το ΑΠΘ είναι μέλος, ανακοινώνει προκήρυξη για πρακτική άσκηση στο European Institute of Cultural Routes <https://www.coe.int/en/web/cultural-routes/european-institute-of-cultural-routes>  (EICR).

Σας ενημερώνουμε ότι, σύμφωνα προς την ΚΥΑ 136877/Ζ1/26.10.21 (ΦΕΚ 5021 Α/29.10.21), στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα διμερούς συνεργασίας του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ) και της Γερμανικής Υπηρεσίας Ακαδημαϊκών Ανταλλαγών (DAAD), IKYDA, που αφορά σε χρηματοδότηση κοινών ερευνητικών προγραμμάτων μεταξύ Ιδρυμάτων Ανώτατης Εκπαίδευσης και Ερευνητικών Ιδρυμάτων των δύο χωρών (Ελλάδας-Γερμανίας), με μέγιστο διάστημα χρηματοδότησης τα 2 έτη (1.7.2022 έως 30.6.2024) και μέγιστο ποσό χρηματοδότησης τα 10.000 ευρώ/έτος.

Καλούνται όσοι μεταπτυχιακοί φοιτητές ενδιαφέρονται να κάνουν αίτηση για απαλλαγή από τα τέλη φοίτησης, να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη διεύθυνση της Γραμματείας του Τμήματος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., από την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2021 έως  την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021.

Με την ανακοίνωση αυτή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαδικασία της ορκωμοσίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών που θα διεξαχθεί  με φυσική παρουσία την Παρασκευή, 10/12/2021 και ώρα 08:00 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ. Η τελετή θα διεξαχθεί σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη σχετική ΚΥΑ (ΦΕΚ 4406/24-09-21) σχετικά με τη λειτουργία των ΑΕΙ και την αποφυγή διάδοσης της COVID-19 και τις σχετικές ΚΥΑ αναφορικά με τα «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του Κορωνοϊού – Covid 19» στο σύνολο της επικράτειας, καθώς και τις σχετικές αποφάσεις της Συγκλήτου του Α.Π.Θ.

Στο πλαίσιο της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας  του ΑΠΘ με το Tianjin Foreign Studies University της Κίνας, ανακοινώνεται προκήρυξη προγράμματος δωρεάν μαθημάτων Κινέζικης γλώσσας για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του ΑΠΘ, διαδικτυακά, κατά την περίοδο 10 -22 Ιανουαρίου 2022.

Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, αποφάσισε την προκήρυξη για εισαγωγή στο Πρόγραμμα Διδακτορικών Σπουδών, σύμφωνα με το άρθρο 42 του Ν.4485/2017 και το άρθρο 3 του Εσωτερικού Κανονισμού Διδακτορικών Σπουδών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών (ΦΕΚ 2174/2018 τ.β΄), την εισαγωγή δεκατεσσάρων  (14)  Υποψηφίων Διδακτόρων,  στους τρεις  Tομείς  του Τμήματος:

The Erasmus Mundus Joint Master Degree STRAINS is a 2-year master programme of excellence in English for students wishing to develop their knowledge and skills in the field of solid mechanics for the modeling of materials and structures. The master is aimed to give thorough theoretical, experimental and numerical tools for solving advanced engineering problems, especially emphasizing the dialogue between these three aspects.

Το δίκτυο Πανεπιστημίων Silk Road Universities Network (SUN), στο οποίο το ΑΠΘ είναι μέλος, ανακοινώνει πρόσκληση για συμμετοχή μελών ΔΕΠ και φοιτητών στο διεθνές συνέδριο IASS 2022 με τίτλο: “The Role of Higher Education in the Era of Artificial Intelligence (AI) and Big Data (BD): Challenges and Opportunities” το οποίο θα διεξαχθεί στο Dubai (21-23 /2/2022) δια ζώσης αλλά και διαδικτυακά.