Παραθέτουμε συνημμένα:

α) τη Φ.153/104945/Α5/30.8.2022 Υ.Α με θέμα "Κύρωση πινάκων εισαγομένων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023" και
β) τη Φ.152/108340/Α5/7.9.2022 εγκύκλιο με θέμα "Εγγραφές των εισαγομένων στα Τμήματα/Εισαγωγικές Κατευθύνσεις και στις Σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023», όπου ορίζεται ως προθεσμία εγγραφής της εν θέματι ειδικής κατηγορίας το διάστημα από 12 έως 19 Σεπτεμβρίου 2022.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του Κέντρου Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης:

1. Οι επιτυχόντες και επιτυχούσες ακαδ. έτους 2022-2023 της ειδικής κατηγορίας των Αλλοδαπών-Αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και Αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων κρατών-μελών της Ε.Ε., για το ακαδημαϊκό έτος 2022-202  θα εγγραφούν - με καταχώρηση στοιχείων και υποβολή των απαιτούμενων δικαιολογητικών σε ψηφιακή μορφή- μέσω της πλατφόρμας https://register.auth.gr Εν συνεχεία, θα καταθέσουν, οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο από αυτούς/-ές πρόσωπο, ή θα αποστείλουν ταχυδρομικά, στη Γραμματεία του Τμήματος, εκτυπωμένη και υπογεγραμμένη την αίτηση εγγραφής/υπεύθυνη δήλωση και τα λοιπά απαιτούμενα δικαιολογητικά, όπως θα έχουν υποβληθεί και ψηφιακά στην ανωτέρω πλατφόρμα.

2. α. Οι επιτυχόντες και οι επιτυχούσες των ακαδημαϊκών ετών 2020-21 και 2021-2022, αλλοδαποί/-ές χωρίς την απαιτούμενη βεβαίωση γνώσης της Ελληνικής γλώσσας και β. οι επιτυχόντες ακαδημαϊκού έτους 2021-2022, Κύπριοι άρρενες χωρίς απολυτήριο στρατού, κατά το ακ. έτος εισαγωγής τους, εγγράφονται χωρίς καταχώρηση στοιχείων στην ανωτέρω πλατφόρμα, υποβάλοντας, οι ίδιοι ή εξουσιοδοτημένο από αυτούς/-ές πρόσωπο, ή αποστέλοντας ταχυδρομικά, στη Γραμματεία του Τμήματος, αίτηση εγγραφής και τα υπόλοιπα απαιτούμενα και επιπρόσθετα για την περίπτωσή τους δικαιολογητικά.

Στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών έχει αναρτηθεί ανακοίνωση σχετικά με τα στάδια της διαδικασίας στο ΑΠΘ στην οποία μπορείτε να παραπέμπετε - κατά παράκληση με σύνδεσμο, προκειμένου για το συγχρονισμό της πληροφόρησης στην ιστοσελίδα σας με τυχόν επικαιροποιήσεις στην ιστοσελίδα του Τμήματος Σπουδών.

Σας επισημαίνουμε ότι ειδικά για το σχολικό έτος 2020-2021 γίνονται δεκτά απολυτήρια, για την απόκτηση των οποίων μέρος του προγράμματος πλήρους φοίτησης διεξήχθη με διαδικασίες τηλεκπαίδευσης λόγω της πανδημίας COVID-19