Η τελετή ορκωμοσίας και λήψης διπλώματος θα πραγματοποιηθεί την  Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022 στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ.

Για τη δυνατότητα εξ αποστάσεως ορκωμοσίας  θα  υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΔΗΓΙΕΣ

  1. Αίτηση ορκωμοσίας/λήψη διπλώματος υπάρχει στην ανακοίνωση την οποία συμπληρώνετε και στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με θέμα ΕΠΙΘΕTΟ, Α.Μ. ΑΙΤΗΣΗ /ΛΗΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ :

Προθεσμία: Από Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2022 έως και 27 Νοεμβρίου 2022 Δεν θα υπάρξει παράταση. 

Συμπληρώνεται και σε περιπτώσεις που αναμένονται βαθμοί από την εξεταστική περίοδο του Σεπτεμβρίου 2022.

  • Στην ανακοίνωση της λήψης διπλώματος στην ιστοσελίδα του Τμήματος (web.civil.auth.gr) κατεβάζετε την αίτηση και την αποστέλλετε μαζί με αντίγραφο της αστυνομικής ταυτότητας / στρατιωτικής ταυτότητας / διαβατηρίου σας με email αποκλειστικά και μόνο από ιδρυματικό λογαριασμό του Πανεπιστημίου (……@civil.auth.gr) στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
  • Αίτηση πρέπει να κάνουν και οι φοιτητές που είχαν ξανακάνει σε προηγούμενη ορκωμοσία.
  • Μετά τη λήξη της προθεσμίας δεν θα γίνουν δεκτές άλλες αιτήσεις. 
  1. Ηλεκτρονική αίτηση στην πλατφόρμα students.auth.gr πρέπει να κάνετε μόνο από 5 έως και 7 Δεκεμβρίου 2022.

 ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΗΨΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΣ

Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεχτικά τις οδηγίες που είναι ανηρτημένες στην ιστοσελίδα του Τμήματος: https://web.civil.auth.gr/proptixiakes/οδηγός-λήψης-διπλώματος.html

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η καταληκτική ημερομηνία εξετάσεων διπλωματικών εργασιών είναι 21/11/2022 για τους τομείς ΤΕΤΚ και ΤΟΜΕΔΕ, και 22/11/2022 για τους τομείς ΤΓΜ και ΤΥΤΠ.

Το πρακτικό της διπλωματικής εργασίας πρέπει να έχει σταλεί ηλεκτρονικά από τον/την επιβλέποντα/ουσα στη Γραμματεία του Τμήματος μέχρι τις 30/11/2022. Σε περίπτωση που δεν έχει καταχωρηθεί το πρακτικό της Διπλωματικής σας Εργασίας στη Γραμματεία του Τμήματος εμπρόθεσμα, δεν θα συμπεριληφθείτε στην κατάσταση για λήψη διπλώματος.

ΕΚΔΟΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΩΝ

Θα λάβετε δωρεάν τα εξής:

  • Αντίγραφο Διπλώματος Ενιαίου Κύκλου Σπουδών Integrated Master) (ΠΡΟΣΟΧΗ: στο εξωτερικό δεν δέχονται πάντα αντίγραφο διπλώματος και ζητάνε το πτυχίο, το πρωτότυπο, που είναι η μεμβράνη)
  • Αναλυτική βαθμολογία
  • Παράρτημα διπλώματος στα ελληνικά και στα σγγλικά (εκδίδεται μόνο μία φορά, μετά μόνο επικυρώνεται, για αυτόν τον λόγο δεν πρέπει να καταθέσετε πουθενά το πρωτότυπο)
  • Βεβαίωση σπουδών για το ακαδημαϊκό έτος 2021-22 (μπορεί να χρειαστεί για φορολογική δήλωση)
  • πιστοποιητικό γνώσης χρήσης Η/Υ

Σε περίπτωση που θέλετε άλλα πιστοποιητικά ή βεβαιώσεις, ή άλλα αντίτυπα των πιστοποιητικών ή μεμβράνη, μπορείτε να κάνετε όποτε θέλετε σχετική αίτηση σύμφωνα με τις οδηγίες στην ιστοσελίδα.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

 Μέχρι τις 2/12/2022 (και κατά προτίμηση όσο νωρίτερα γίνεται) οι φοιτητές θα πρέπει:

  • Να έχουν επικοινωνήσει με τη βιβλιοθήκη του Τμήματος Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  2310 995749/5730 και να έχουν τακτοποιήσει εκκρεμότητες/υποχρεώσεις (πρόστιμα ή επιστροφή βιβλίων).
  • Να έχουν αποστείλει ηλεκτρονικό μήνυμα, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Βιβλιοθήκης Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε., γράφοντας στο θέμα: ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ τα εξής:
    • Πλήρες αρχείο pdf της διπλωματικής εργασίας τους (συμπεριλαμβανομένων εξωφύλλων, περιεχομένων, βιβλιογραφίας, παραρτημάτων, κλπ.)
    • Αρχείο doc (ΟΧΙ pdf) που περιέχει όσα αναφέρονται στο Έγγραφο παράδοσης διπλωματικής εργασίας (ονοματεπώνυμα, τίτλοι, κλπ), με κανονικούς χαρακτήρες και όχι σταθερή χρήση κεφαλαίων.
    • Σκαναρισμένο το Έγγραφο παράδοσης διπλωματικής εργασίας με την υπογραφή του φοιτητή: το έγγραφο πρέπει να εκτυπωθεί από την ιστοσελίδα, να συμπληρωθεί χειρόγραφα, να σκαναριστεί και να επισυναφθεί στο email.

Το Έγγραφο ΔΕΝ θα γίνει δεκτό εάν τροποποιηθεί σε επεξεργαστή κειμένου.

Το Έγγραφο ΔΕΝ θα γίνει δεκτό εάν δεν είναι πλήρως συμπληρωμένο ή δεν φέρει υπογραφή.

Το Έγγραφο παράδοσης διπλωματικής εργασίας, βρίσκεται στο σύνδεσμο  https://www.civil.auth.gr/to-tmima/library.html

Εφόσον τα παραπάνω αρχεία είναι σωστά και πλήρη, και εφόσον δεν έχετε υποχρεώσεις, η βιβλιοθήκη στέλνει μια σχετική βεβαίωση στην Γραμματεία του Τμήματος. Εάν η Γραμματεία δεν έχει λάβει την προαναφερθείσα βεβαίωση μέχρι τις 15/12/2022 δεν θα συμπεριληφθείτε στην κατάσταση για λήψη διπλώματος.

ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

  • Έως τις 15/12/2022 (και κατά προτίμηση όσο νωρίτερα γίνεται) θα πρέπει να έχει λάβει η Γραμματεία του Τμήματος την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα είτε με courier είτε να την έχετε φέρει αυτοπροσώπως.
  • Η διεύθυνση για αποστολή με courier είναι:

Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών

ΑΠΘ, Πολυτεχνική Σχολή, Πανεπιστημιούπολη, 54124 Θεσσαλονίκη

Τηλ: 2310 99 56 12/3

Δευτ. – Παρ. 08:00 – 15:00

  • Εάν έχετε απωλέσει την ακαδημαϊκή σας ταυτότητα θα πρέπει να έχει λάβει η Γραμματεία του Τμήματος στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. έως τις 15/12/2022 (και κατά προτίμηση όσο νωρίτερα γίνεται), μια υπεύθυνη δήλωση μέσω gov.gr για απώλεια/κλοπή/καταστροφή ακαδημαϊκής ταυτότητας.

Εάν η Γραμματεία δεν έχει λάβει εμπρόθεσμα την ακαδημαϊκή ταυτότητα ή την υπεύθυνη δήλωση δεν θα συμπεριληφθείτε στην κατάσταση για λήψη διπλώματος

ΦΥΛΛΟ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ / ΑΦΑΙΡΕΣΗ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ / ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ ΕΣΤΙΕΣ

Το φύλλο βαθμολογίας θα σταλεί από τη Γραμματεία στις 16/12/2022 και θα πρέπει μεταξύ 16 και 18 Δεκεμβρίου να έχετε στείλει στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μια υπεύθυνη δήλωση προς τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών με έκδοση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης (www.gov.gr), ή υπεύθυνη δήλωση με θεωρημένο το γνήσιο της υπογραφής σας όπου δηλώνετε ότι:

  • Αποδέχεστε το φύλλο βαθμολογίας με αριθμό πρωτόκολλο XXXX
  • Σε περίπτωση που έχουν αφαιρεθεί μαθήματα επιλογής για το υπολογισμό του βαθμού και για τη λήψη διπλώματος π.χ. για βελτίωση βαθμού, συμφωνείτε με την επιλογή μαθημάτων προς αφαίρεση που εμφανίζεται στο students.auth.gr στις 16/12/2022.  (Σε περίπτωση που δεν έχουν αφαιρεθεί μαθήματα δεν χρειάζεται να γράψετε τίποτε εδώ)
  • Δεν μένατε στις φοιτητικές εστίες το 2021-22 (σε περίπτωση που αυτό δεν ισχύει θα πρέπει να στείλετε μαζί με την υπεύθυνη δήλωση την διαγραφή σας από τις Εστίες).

ΑΙΤΗΣΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ