Αγαπητές Φοιτήτριες /Αγαπητοί Φοιτητές

Με την ανακοίνωση αυτή θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε σχετικά με τη διαδικασία της ορκωμοσίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, που θα διεξαχθεί την Τρίτη , 20/12 /2022 και ώρα 09:30 στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Συστήνεται η  χρήση μάσκας από τους συνοδούς στην τελετή ορκωμοσίας, καθ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της τελετής.

Επίσης, η φωτογράφιση χωρίς μάσκα  συστήνεται να πραγματοποιείται σε εξωτερικό χώρο.

Οι συνοδοί των προς ορκωμοσία αποφοίτων  οφείλουν  να προσέλθουν στην αίθουσα τελετών ΑΠΘ έως τις 09:00 πμ.

Όλοι οι συμμετέχοντες στη τελετή ορκωμοσίας θα πρέπει να εισέρχονται και να εξέρχονται από το χώρο της Αίθουσας Τελετών, αποκλειστικά  από την κεντρική είσοδο της Εγνατίας Οδού.

Σε περίπτωση κωλύματος συμμετοχής με φυσική παρουσία επιτρέπεται η συμμετοχή στη συγκεκριμένη τελετή ορκωμοσία  με μέθοδο εξ αποστάσεως.

Όσοι εμπίπτουν στην ως άνω περίπτωση οφείλουν να το γνωστοποιήσουν με αίτησή τους για εξ αποστάσεως ορκωμοσία μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στη Γραμματεία του Τμήματος (email address: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ) έως Παρασκευή 16/12/2022 και ώρα 11:00.

Σας επισημαίνουμε ότι οι φοιτήτριες και οι φοιτητές που ορκίζονται θα πρέπει να βρίσκονται την Τρίτη ,20-12-2022 στην είσοδο του Κτιρίου της Αίθουσας Τελετών του ΑΠΘ από την Εγνατία Οδό  έως τις 08:15  π.μ.

Κατά την είσοδό τους στην  Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ οι προς ορκωμοσία  φοιτήτριες/φοιτητές μας θα βρουν  στις καρέκλες που θα είναι τοποθετημένες στην εξέδρα της αίθουσας  εκτυπωμένο χαρτί  με το όνομά τους ( η τοποθέτηση θα γίνει κατά αλφαβητική σειρά) και αντίγραφο του όρκου που επέλεξαν (θρησκευτικού ή πολιτικού).

Ο πρώτοι/ες  σε βαθμολογία αποφοίτησης φοιτητές/τριες  που επέλεξαν να ορκιστούν με θρησκευτικό και πολιτικό όρκο θα αναγιγνώσκουν τον όρκο τους (κατά βαθμολογική σειρά αποφοίτησης) και αντίστοιχα οι λοιποί ορκιζόμενοι θα τον επαναλαμβάνουν δυνατά. Όσοι ορκίζονται με πολιτικό όρκο τοποθετούν το χέρι τους στο ύψος της καρδιάς, ενώ όσοι επέλεξαν να ορκιστούν με θρησκευτικό όρκο ανασηκώνουν το χέρι τους και σχηματίζουν με τα τρία δάχτυλα  ενωμένα κατά τον τρόπο που κάνουν τον σταυρό τους. Τόσο κατά τη διαδικασία του θρησκευτικού όσο και κατά  του πολιτικού όρκου στεκόμαστε όλοι  όρθιοι.

Όσοι ορκίζονται με την εξ αποστάσεως διαδικασία θα λάβουν ηλεκτρονικό μήνυμα στον ιδρυματικό τους λογαριασμό με οδηγίες για την σύνδεσή τους.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλους !

Από τη Γραμματεία του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών