Αγαπητοί συνάδελφοι φοιτητές

Στο πλαίσιο της σειράς προσκεκλημένων διαλέξεων του προγράμματος μεταπτυχιακών σπουδών ΑΣΤΕ, με χαρά σας καλούμε στη διάλεξη του Δημήτριου Ζέκκου, Καθηγητή στο UC Berkeley της California, με τίτλο

"Εφαρμογές της αυτονομίας στον κλάδο της γεωτεχνικής μηχανικής". 

Η προσκεκλημένη διάλεξη θα λάβει χώρα την Τρίτη 30 Μαΐου 2023, στις 17:00, στην αίθουσα σεμιναρίων του Κτιρίου Υδραυλικής. 

Θα βρείτε συνημμένη σε ένα αρχείο την περίληψη της διάλεξης του κ. Ζέκκου, αλλά και ένα σύντομο βιογραφικό του. Για δική σας ευκολία, την περίληψη θα τη δείτε και στο τέλος αυτού του email.

Θα χαρούμε να σας δούμε εκεί.

Δημήτρης Πιτιλάκης

Διευθυντής ΠΜΣ ΑΣΤΕ


Περίληψη

Η πρόσφατη πρόοδος στην τεχνολογία, τη ρομποτική και την τεχνητή νοημοσύνη θα φέρει μεγάλες αλλαγές στο σχεδιασμό, την επίβλεψη και τη διαχείριση της διακινδύνευσης των υποδομών. Οι αλλαγές αυτές δεν απειλούν το κλάδο, αλλά αντιθέτως δημιουργούν συναρπαστικές ευκαιρίες για την εισαγωγή της αυτονομίας στον κλάδο της γεωτεχνικής μηχανικής με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας εργασίας, την προώθηση της καινοτομίας, και την ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών. Παρουσιάζονται παραδείγματα εφαρμογών με τη χρήση δορυφόρων, συστήματων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και robots, αισθητήρων, για τη συλλογή δεδομένων, και εφαρμογές της τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία τους, που οδηγούν σε γεωτεχνικές πρακτικές υψηλότερης αποδοτικότητας. Συγκεκριμένα στην παρουσιάση αυτή θα αναλυθούν πρόσφατα παραδείγματα που αφορούν στον αυτόνομο χαρακτηρισμό του υπεδάφους, την αστοχία φραγμάτων, και το συνδυασμό της παρακολούθησης με την αριθμητική προσομοίωση μεγάλων εκτάσεων των υποδομών.

Προσκληση